Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τα ιατρικά λάθη σκότωσαν το 11μηνο αγγελούδι - Σε αργία ο γιατρός του ΠΑΓΝΗ ..



Καταπέλτης ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, τόνισε ότι ο θάνατος του 11μηνου βρέφους οφείλεται σε ιαταρικό λάθος. Μάλιστα ο ίδιος χαρακτηρίζει με το πόρισμα του, κινήσεις απελπισίας τις απανωτές επεμβάσεις!
Απαρηγόρητοι οι γονείς άκουσαν τον κ. Μιχαλοδημητράκη να ανακοινώνει ότι ο θάνατος του παιδιού τους οφείλεται σε ένα...
ιατρικό λάθος.

Το 11μηνο αγγελούδι που εισήχη στο ΠΑΓΝΗ για να υποβληθεί σε επέμβαση βουβωνοκήλης κατέληξε από "στραγγαλισμός του εντέρου", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχιεσε λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή συρραφή της τομής με αποτέλεσμα να πάθει σηψαιμικό σοκ.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, που έκανε τη νεκροψία- νεκροτομή, παρουσία τεσσάρων ιατρών, μίλησε για ιατρικό λάθος λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή συρραφή των ραμμάτων στην πρώτη επέμβαση που οδήγησε σε εισχώρηση του εντέρου, με αποτέλεσμα "τον στραγγαλισμό και τη νέκρωση του", που οδήγησαν στη σηψαιμία και τον θάνατο του βρέφους.



Ο πατέρας του άτυχου βρέφους, σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν, περιέγραψε μιλώντας στους δημοσιογράφους το όλο ιστορικό και τις τρεις επεμβάσεις στο 11χρονο παιδί του, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη και στρεφόμενος κατά του γιατρού που έκανε την πρώτη επέμβαση υποστηρίζοντας ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σωστά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισε «την αναστολή της άσκησης καθηκόντων του γιατρού, με τον κ. Κοκκίνη να έχει ανακοινώσει νωρίτερα τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...