Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Απάντηση στον κ. Καρχιμάκη για την απάντηση του στον Κρίτωνα Αρσένη


Αγαπητέ Μιχάλη, όταν εξαπολύεις λόγο απαξιωτικό σε απόψεις και ιδέες που δεν είναι απαραίτητο να τις ενστερνίζεσαι δεν θα ήταν φρονιμότερο να εξηγήσεις πρώτα για ποιον λόγο αναλαμβάνεις τον ρόλο του κριτή;
Ποιος σε όρισε τιμητή και εκφραστή της κοινής γνώμης, της τοπικής κοινωνίας και των συμφερόντων της; Τίνος άραγε συμφερόντων, μήπως των ιδιωτικών εταιρειών και των συν αυτώ ευεργετηθέντων, αγνοώντας παντελώς την αγωνία των κατοίκων της γύρω περιοχής από τις ανεπανόρθωτες οικονομικές και περιβαλλοντικές πληγές; Μήπως έχεις ξεχάσει από πότε έχεις να περπατήσεις στη πόλη της Σητείας, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις των συμπολιτών σου;
Πως τολμάς να μιλάς ειδικά εσύ που ψήφισες όλα τα μνημόνια μαζί με τους ομοϊδεάτες συντρόφους σου, που καταστρέψατε και ξεπουλήσατε ολοσχερώς την Ελλάδα, οδηγώντας τους Έλληνες στην απόγνωση σπρώχνοντας τους σε μαζικές αυτοκτονίες;
Εξαθλίωση, που όμοια της δεν ζήσαμε ποτέ ως Έλληνες και μάλιστα σε εποχή δημοκρατίας και ειρήνης!

Παράκληση αγαπητέ Μιχάλη, μη μας φροντίζεις, μη μας νοιάζεσαι άλλο, το ΙΚΑ, και η ΔΕΗ απέμειναν ακόμη! Μετά και από το καλοστημένο σας σχέδιο για την απώλεια του Μακρύγιαλου, ως γεωγραφικής και οικονομικής οντότητας της Σητείας, είναι θέμα χρόνου να προσαρτηθεί και ο χρεοκοπημένος πλέον δήμος μας στην Ιεράπετρα! Μην πετάς άλλο στάχτη λοιπόν στα μάτια των Στειακών, γιατί η δημαγωγία και η υποκρισία ενίοτε επιφέρουν αντίθετα αποτελέσματα!


Όσο για την πολυθρύλητη «επένδυση» στο Τοπλού για την οποία κόπτεσαι, είναι τόσο «φερέγγυα» όπως ήταν και τότε, που εξαπέλυες μύδρους εναντίον της ΝΔ που δεν τις έτρεχε όσο γρήγορα τις τρέχατε εσείς στο ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις παράτυπες συμβάσεις ιδρύματος με μια αγνώστου ταυτότητας και αξιοπιστίας ουρανοκατέβατης εταιρείας, που συστάθηκε ακριβώς για αυτό το σκοπό, να βάλει χέρι στη τεράστια αυτή περιουσία. Το ήξερες, διότι το βροντοφωνάζαμε και το αποδείξαμε με ειδική νομοτεχνική μελέτη και δικαιωθήκαμε και στο ΣτΕ και στη κοινή γνώμη.

Αρνούμενος ωστόσο να αφουγκρασθείς την αγωνία της τοπικής κοινωνίας του τότε δήμου Ιτάνου, που ήταν άμεσα πληττόμενος από αυτή την φαραωνική επιχείρηση καταλήστευσης της γης και του νερού από τα  υδροκτόνα γήπεδα γκολφ και τις χιλιάδες πολυτελείς πισίνες, που θα έβαζαν ταφόπλακα σε μια υγιή και ευημερούσα από τη γεωργία και τον τουρισμό περιοχή, όπως είναι το Παλαίκαστρο.
Αντί να απαντήσεις λοιπόν με επιχειρήματα στον «συνάδελφο σου» που ρωτά για το λογικό και αυτονόητο, για την νομιμότητα των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών, που έχει το θάρρος να τα βάζει με το σάπιο κατεστημένο κομματικό μηχανισμό που εσύ τόσο δουλικά  υπηρέτησες και συνεχίζεις να υπηρετείς, εξαπολύεις κατά τον προσφιλή σου τρόπο ευτελείς και λαϊκίστικες δικαιολογίες, δήθεν περί κοινού αισθήματος της τοπικής κοινωνίας που ούτε μέρος της είσαι, ούτε ζεις ούτε δραστηριοποιείσαι όπως ισχυρίζεσαι, αλλά αντίθετα την χρησιμοποιείς και την θυμάσαι κατά το δοκούν για ιδιοτελή κομματικά συμφέροντα.

Άφησε λοιπόν εμάς αγαπητέ Μιχάλη, που είμαστε μέρος της κοινωνίας, ζούμε και δουλεύουμε σε αυτό τον τόπο, να γνωρίζουμε καλύτερα από σένα τι ανάπτυξη θέλουμε για τον τόπο μας, ανάπτυξη από εμάς και για εμάς και όχι ανάπτυξη από ξένους και για ξένους, όπως προσπαθείτε με εκβιαστικά διλήμματα να μας επιβάλετε.

Είκοσιδυο(22) χρόνια ομηρίας αυτού του τόπου, με τη συντήρηση του μπαγιάτικου παραμυθιού από σένα και τους ντόπιους παπαγάλους σου περί ανάπτυξης, είναι πολλά για να επιτρέψουμε την διαιώνιση αυτού του παραλογισμού.

Ο Κρίτων Αρσένης που τόσο συναδελφικά μαχαιρώνεις, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να περισώσει τη χαμένη αίγλη, το φυσικό περιβάλλον, τη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά, αξίες, που έκαναν την Ελλάδα να ξεχωρίζει ως υπέρλαμπρο αστέρι στα πέρατα της οικουμένης. Τέτοιοι άνθρωποι πρεσβεύουν την ελπίδα για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Επίλογος

Αν κάποιοι, στη προκειμένη περίπτωση φορείς της Σητείας, βάζουν πάνω από αυτά τα ιδανικά, μηδαμινά πρόσκαιρα αλλά προς το παρόν και εντελώς υποθετικά οφέλη, εθελοτυφλούντες στο πολύ μεγαλύτερο κόστος για τον τόπο τους, επειδή ξένα συμφέροντα δημιούργησαν το χρέος για να υποδουλώσουν τους Έλληνες και την Ελλάδα, που την θέλουν αποικία τους και εμάς δουλοπάροικους, τότε έχουν πετύχει τους σκοπούς τους. Το «διαίρει και βασίλευε» τους εξυπηρετεί απόλυτα! (Πρόσφατο παράδειγμα, Σκουριές Χαλκιδικής με τα μεταλλεία χρυσού)
Και επιτέλους ας το χωνέψουμε μια για πάντα, όταν μια χώρα ή μια κοινωνία δεν στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και περιμένει άλλους να τη «προκόψουν» και να την «αναπτύξουν» είναι ολοκληρωτικά χαμένη και πάντα υποδουλωμένη!!  


 Μανόλης Τσαντάκης
Φωτογράφος – Πρ. Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ιτάνου

3 σχόλια:

PASOKOS BAMENOS είπε...

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης προσπαθεί σιγά σιγά να κρύψει την εμπλοκή στο θέμα και τις έντονες πιέσεις που ασκούσε στη σημερινή κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει η επένδυση. Αντίστοιχες ερωτήσεις είχε κάνει και επί ΠΑΣΟΚ και υποθέτω πως οι πιέσεις του μια και ήταν κυβερνητικός θα ήταν ακόμα ισχυρότερες.

Με λίγα λόγια τι συμπεράσματα βγάζει κανείς από τις ερωτήσεις του;
Με πρωτοβουλίες (ελπιδοφόρες τις αποκαλεί) των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δρομολογήθηκε η επένδυση και ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το υπονομεύει και το πολεμά.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ και του Καρχιμάκη ήταν ολοκληρωμένα και πρόβλεπε ακόμα και τη χρηματοδότηση της αγγλικής εταιρίας με κοινοτικούς πόρους!!!
Το ΠΑΣΟΚ φέρει την πλήρη ευθύνη για το θέμα της Μονής Τοπλού, μια και πουθενά από τις τοποθετήσεις Καρχιμάκη δεν προκύπτει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συνέβαλε στην υλοποίηση με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά το αντίθετο όπως λέει.

Ο Καρχιμάκης την πάτησε γιατί δεν ήξερε τις διαστάσεις που θα έπαιρνε το θέμα και εκτέθηκε περισσότερο από ότι θα έπρεπε.

Τώρα προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη και τις ευθύνες του, αλλά είναι αργά πλέον. Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέρει τεράστια ευθύνη.
Κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία στο θέμα του Τοπλού και την ίδια ώρα ο ίδιος ως μέλος της εξεταστικής για το Βατοπέδι το παίζει αρχιερέας της κάθαρσης!!!! Για το Τοπλού;;; Κουβέντα. Γιατί τα ΜΜΕ δεν τον ρωτούν, αλλά παίζουν το παιχνίδι του;;;

Τέτοιους βουλευτές θέλει το ΠΑΣΟΚ;;; ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.

ΥΓ: Ευτυχώς που φτιάχνουν νέες φυλακές στο Λασίθι και θα μπορούν συγγενείς και φίλοι να κάνουν συχνά επισκέψεις στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κάνουν και ωραία τατουάζ εκεί μέσα...
http://karximakistan.blogspot.gr/2008/11/blog-post_28.html

MANOLHS είπε...

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΝΙΩΝ


Ο Μιχάλης Καρχιμάκης γραμματέας του Πασοκ ανακηρύχτηκε και επίσημα επίτιμο μέλος του Ροταριανού ομίλου Χανίων (Παρακλάδι της Μασονίας)

Η φωτογραφία τα λέει όλα.

Ξυπνήστε Έλληνες και δείτε ποιοι είναι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο. Δεν σηκώνουν άλλα λάθη για τον τόπο.
Μέλη του Ροταριανού ομίλου Χανίων είναι ακόμη

Ντόρα Μπακογιάννη
Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Λευτέρης Αυγενάκης

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ...ΚΑΙ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΤΗΣ ΞΕΥΤΙΛΑΣ

Στην αναφορά-υπόμνημα ο κ. Αλαβάνος, αναφέρει ότι "επί δύο σχεδόν δεκαετίες βρίσκεται σε εξέλιξη μια υπόθεση που αφορά την εκμετάλλευση έκτασης 26.000 περίπου στρεμμάτων γνωστής ως Κάβο Σίδερο, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης στο νομό Λασιθίου και υπήρξε αντικείμενο διεκδίκησης από το ελληνικό Δημόσιο και τη Μονή Τοπλού. Η έκταση έχει μεταβιβαστεί από τη Μονή Τοπλού προς το κοινωφελές ίδρυμα "Παναγία Ακρωτηριανή" που συνέστησε η ίδια η Μονή και στη συνέχεια με διαδικασίες προδήλως παράνομες και αδιαφανείς, παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση για 80 χρόνια στην αμφίβολης αξιοπιστίας και φερεγγυότητας αγγλική εταιρία Loyalward Limited (τώρα Minoan Group), η οποία έκτοτε τη διαχειρίζεται ως αντικείμενο χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας.''

Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Αλαβάνου η όλη υπόθεση άπτεται του δημοσίου συμφέροντος ενόψει του κοινωφελούς χαρακτήρα του ιδρύματος, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας, Πολιτισμού και Γεωργίας.

Ο κ. Αλαβάνος υποστηρίζει ακόμα στην αναφορά του, ότι πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για την υπόθεση, από τα οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις αδιαφάνειας και διαφθοράς, πολλαπλές παραβάσεις της ελληνικής νομοθεσίας και βαρύτατες ευθύνες φυσικών προσώπων και κρατικών οργάνων για πράξεις ή παραλείψεις βλαπτικές για το δημόσιο συμφέρον.

Η αναφορά, δεκατριών σελίδων, συνοδεύεται από δεκαεφτά συνημμένα έγγραφα, δικαστικές αποφάσεις, γνωμοδοτήσεις κ.α.

Σε δήλωσή του μετά την κατάθεση της αναφοράς ο κ. Παπαδιγενόπουλος, έκανε λόγο για σκάνδαλο που αφορά το περιβάλλον και το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι σήμερα. Επίσης, χαρακτήρισε την αγγλική εταιρία, η οποία διαχειρίζεται την έκταση ανύπαρκτη και υποστήριξε ότι με την υπόθεση αυτή έχει ασχοληθεί στο παρελθόν η Δικαιοσύνη, εκδίδοντας απόφαση που είχε δώσει την κυριότητα στη Μονή Τοπλού.

Στην προσπάθεια του ,να καλύψει τα πραγματικά γεγονότα,που έγιναν από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο θέμα του σκανδάλου της μονής Τοπλου , με προσφατη επερώτηση του βαριά κατηγορία , ο Καρχιμακης ,ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , που έχει συνδέσει το όνομα του με ότι πιο εμπαθή,υποκριτικό, άκρεο άλλα και επικίνδυνο ,έχει ακουστεί στη βουλή των Ελλήνων,τρώει σημερα ένα δυνατό σκαμπίλι,από τον ΑΛ Αλαβανο,που με πραγματικά στοιχεία,τον αποκαλύπτει τον απογυμνώνει τον ξευτιλιζει ,για μια φορά ακόμα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...