Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αντιδρά ο δήμαρχος Σητείας για τις νησίδες


Με επιστολή του προς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ο δήμαρχος της Σητείας διευκρινίζει πως τα νησιά Γκράντες Ήρα και Ελάσα ανήκουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Σητείας.

Τα νησιά αυτά γίνεται λόγος πως πρόκειται να ενοικιαστούν και ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει πως οποιαδήποτε ενέργεια αφορά τα νησιά αυτά, αφορά και τη δημαρχεία που έχει την ιδιοκτησία. Ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως τα νησιά είναι απόλυτα προστατευμένα, και απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση.
Η επιστολή είχε ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,
Πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται να προβείτε σε ενοικίαση των νησιών Γκράντες Ήρα και Ελάσα. Σας ενημερώνουμε ότι τα νησιά αυτά αποτελούν ιδιοκτησία του Δήμου Σητείας, συνεπώς για οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους σας, θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης του χώρου για εκφράσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο της πρότασής σας.
Επίσης, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι με βάση το ισχύον ΣΧΟΑΠ οι νησίδες ανήκουν στην κατηγορία των περιοχών «Απολύτου προστασίας» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τυχόν αξιοποίησή τους, επιπλέον η Νήσος Γκράντες έχει κηρυχθεί αρχαιολογική περιοχή, άρα στην ουσία απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση στο νησί αυτό.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή τυχόν συνεργασία με την προϋπόθεση ότι δε θα βλάπτονται τα συμφέροντα του Δήμου Σητείας και των κατοίκων του.
Πηγή: Sitia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...