Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου στο Βερολίνο με το πρόγραμμα Commenius


Το Δ.Σ. Παλαικάστρου προσκλήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius “Footsteps for peace” για την προτελευταία συνάντηση του προγράμματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα πήρε το πρώτο βραβείο στα γερμανικά βραβεία etwinning για σχολικά προγράμματα δημοτικών σχολείων, βλέπε http://www.etwinning.gr/newsletter/show.php?nid=208 .
Το Σχολείο εκπροσωπήθηκε από τον κ. Εμμανουήλ Κοντογιαννάκη, Διευθυντή του Σχολείου. Μέσα στο
γερμανικό σχολείο πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες με εκπαιδευτικούς και μαθητές από πέντε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις δυο τελευταίες μέρες έγιναν πολλές επισκέψεις σε αξιοθέατα του Βερολίνου όπως στο Ράϊχσταγκ, στην Πύλη του Βραδεμβούργου, το Τείχος του Βερολίνου κτλ. Υπήρξε συνάντηση στο τοπικό κοινοβούλιο με το κορυφαίο στέλεχος του SPD Φρανκ Ζίμερμαν, ο οποίος σε αποστροφή του για τα ευρωπαϊκά προγράμματα αναφέρθηκε στην κρίση στην Ελλάδα(;) αποδεχόμενος όμως τη σκληρότητα των μέτρων και τις δύσκολες ώρες που περνούν οι Έλληνες από την ολιγωρία των εταίρων μας.

Το κλίμα ήταν αρνητικό γενικότερα για τους Έλληνες σε μια πόλη που βλέπεις πολλούς ανθρώπους να επαιτούν. Στα αξιοσημείωτα της επίσκεψης αυτής θα έλεγα ότι ’’και στη Γερμανία μπορούν να συμβούν αυτά’’ ήταν κατ’ αρχήν η καθυστέρηση αναχώρησης από την Αθήνα για τον ενδιάμεσο σταθμό, το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω ομίχλης(κάτι που καταλαβαίνουμε) και η νέα καθυστέρηση μετά από πρόβλημα στο σύστημα ελέγχου των καρτών επιβίβασης στο Μόναχο, η αδυναμία εξόδου από το αεροπλάνο στο Βερολίνο λόγω προβλήματος στις πόρτες του, η εκ νέου παραμονή στο αεροπλάνο στο Μόναχο λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης του προσωπικού. Φανταστείτε όλα αυτά να συνέβαιναν σε γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα….

Ευχάριστη παρένθεση ήταν δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, που βρήκα στη συγκεκριμένη εφημερίδα στην πτήση από Βερολίνο για Μόναχο, για την Κρήτη και αναφορά στο συντοπίτη μας δημιουργό Στέλιο Πετράκη. 


Πηγή : lasithi news 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...