Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Νέα στοιχεία ότι ο πλανήτης ψυχραίνεται τα τελευταία 2000 χρόνια

Οι δακτύλιοι από απολιθωμένα πεύκα δίνουν νέα στοιχεία ότι ο πλανήτης μας ήταν πολύ πιο ζεστός από όσο νομίζαμε και ότι η Γη σταδιακά γίνεται ολοένα και πιο ΚΡΥΑ εδώ και 2000 χρόνια. Μετρήσεις που πηγαίνουν πίσω στο 138π.Κ.Ε. αποδεικνύουν ότι η Γη ψυχραίνεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει κάποιους επιστήμονες να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Είναι που για πρώτη φορά ερευνητές είχαν τη δυνατότητα να πάρουν ακριβείς μετρήσεις σχετικά με τις θερμοκρασίες στον πλανήτη τις δύο τελευταίες χιλιετίες. Όλο αυτό το διάστημα ο πλανήτης γίνεται περισσότερο κρύος–και οι προηγούμενες εκτιμήσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί σαν βάση για τη σύγχρονη κλιματική επιστήμη είναι λάθος. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους δείχνουν ότι αυτή η τάση προσδιορίζεται σε μία πτώση της θερμοκρασίας  -0.3°C ανά χιλιετία λόγω των βαθμιαίων αλλαγών μεταξύ της αποστάσεως Ηλίου-Γης.
«Αν και η εικόνα που έχουμε μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα σημαντική, λέει ο επικεφαλής, ωστόσο δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε ότι κάνουμε σύγκριση με το φαινόμενο του θερμοκηπίου που τώρα μετριέται σε λιγότερο από 1°C. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι μία ευρείας κλίμακας αναπαράσταση των συνθηκών δεν αποδίδει το πραγματικό εύρος αυτής της ψυκτικής τάσεως που επικρατεί τις τελευταίες χιλιετίες.»
Η ανακάλυψη αυτή βασίστηκε στους ημι-απολιθωμένους δακτυλίους σε κορμούς δένδρων στη Φιλανδία από τους οποίους πήρε μετρήσεις σχετικά με την πυκνότητά τους έτσι ώστε να αναδημιουργήσει το περιβάλλον τους όπως ήταν το 138π.Κ.Ε. Η ετήσια ανάπτυξη των δακτυλίων στα δέντρα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την έρευνα αυτή. Κάνοντας αυτό οι επιστήμονες είχαν τη δυνατότητα για πρώτη φορά να αποδείξουν ότι εδώ και δύο χιλιετίες ο πλανήτης δεν υπερθερμαίνεται. «Ανακαλύψαμε ότι οι προηγούμενοι υπολογισμοί μας που αφορούσαν τη Ρωμαϊκή εποχή και το Μεσαίωνα ήταν αρκετά χαμηλοί. Τέτοια αποτελέσματα ήταν επίσης σημαντικά για τη μελέτη του κλίματος της Γης, εφόσον σήμερα το κυρίαρχο μοντέλο μελέτης είναι ότι οι ιστορικές θερμές περίοδοι.»
Οι μετρήσεις πυκνότητας έχουν μεγάλη σχέση με τις θερινές θερμοκρασίες στην περιοχή της Φινλανδίας και για αυτό η αναπαράσταση του κλίματος ήταν αξιόπιστη. Η αναπαράσταση αυτή έδωσε υψηλής ευκρίνειας εικόνες που καταγράφουν τις κινήσεις της θερμοκρασίας στη Ρωμαϊκή εποχή και στο Μεσαίωνα, αλλά επίσης δείχνει και τις ψυχρές περιόδους που εμφανίστηκαν την Εποχή των Μεταναστεύσεων και αργότερα της σύντομης Εποχής των Παγετώνων, έτσι ώστε υπολόγισαν με ακρίβεια το φαινόμενο της σταδιακής ψύξης του πλανήτη εδώ και δύο χιλιετίες.
ff
Διάβασε ακόμα:
2012 Εχετε Προειδοποιηθεί ! Οι ταινίες καταστροφής αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο με το οποίο κατηχούν και πωλούν συγκεκριμένες «πολιτικές απαντήσεις» σε μείζονες κρίσεις. Το 2012, η πολιτική απάντηση στη κατακλυσμιαία καταστροφή που απειλεί τη Γη είναι μάλλον ανησυχητική.
Χαρπουνίζοντας το HAARP:  HAARP σημαίνει High Frequency Active Auroral Research Project. Μια συνδυασμένη επιχείρηση της Αεροπορίας των ΗΠΑ και του Ναυτικού σε μια απομακρυσμένη βάση κοντα στην Gakona, Alaska. Το HAARP δημιουργεί συμφασικούς παλμούς εκατομμυρίων watt, οι οποίοι με την σειρά τους δημιουργούν κύματα υπερβολικά χαμηλών συχνοτήτων (ELF) για επικοινωνία με τα υποβρύχια σε κατάδυση και τομογραφία της Γης.
Στην κορυφή των Ιμαλαΐων δεν έχει λιώσει το χιόνι για πάνω από μία δεκαετία!: Οι δορυφόροι έδειξαν ότι τα επίπεδα πάγου σε αυτές τις ψηλές κορυφές ήταν βασικά τα ίδια με αυτά που ήταν πριν από μία δεκαετία, παρά το γεγονός ότι ο περισσότερος κό

σΑναρτήθηκε από   μος πιστεύει ότι αυτές έλιωναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...