Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ


Picture
Προ των πυλών για την ιδιωτικοποίηση της είναι η ΕΥΔΑΠ, καθώς η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων τροποποίησε το καταστατικό της εισηγμένης, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε πλειοψηφικό ποσοστό του Δημοσίου στην εταιρεία.
Παράλληλα, με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις» αφενός ανοίγει ο δρόμος να ρυθμιστούν τα κρατικά «φέσια» προς την ΕΥΔΑΠ, τα οποία ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ, αφετέρου προβλέπονται μεγάλες περικοπές στα εφάπαξ των εργαζομένων της εισηγμένης. Η κυβέρνηση προχωρεί σε συμψηφισμό οφειλών ανάμεσα σε ΕΥΔΑΠ και Δημόσιο. Ειδικότερα, προβλέπεται ο προσδιορισμός με κοινή υπουργική απόφαση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ από έργα υποδομής και κατασκευής έργων ύδρευσης.


Τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος υποτίθεται θα αναλάβουν να ελέγχουν και να ρυθμίζουν την τιμή του νερού μετά τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των εταιριών ύδρευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την προστασία των καταναλωτών. Κύριο ρόλο θα έχουν τα τμήματα Κοστολόγησης και Τιμολόγησης Υπηρεσιών Ύδατος και Παρακολούθησης, Αξιολόγησης Υπηρεσιών Ύδατος και Σύναψης, καθώς θα ορίζουν τους γενικούς κανόνες για την κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος, καθώς και τη σχετική πολιτική προστίμων.

Μέσα στο καλοκαίρι κανονίζουν να ξεπουλήσουν τα δυο απαραίτητα κοινωνικά αγαθά - φως και νερό. Συναγερμός πρέπει να βαρέσει κι όχι μπανάκια!
 http://allnewz.weebly.com/16/post/2013/07/114.html#sthash.EmXzcidX.dpuf

~ΝΕΑ ΙΤΑΝΟΣ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...