Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Δεν θα συγχωνευθούν κλινικές μεταξύ Νοσοκομείων του νομού


Δεν θα συγχωνευθούν κλινικές των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και τα δύο νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με τις βασικές κλινικές τους, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα. Παράλληλα τα δύο νοσοκομεία θα ενισχυθούν με γιατρούς, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που υφίστανται.

Αυτή θα είναι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για το νομό Λασιθίου, η οποία ανακοινώθηκε και επίσημα χθες από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πλήρη ανατροπή του αρχικού σχεδιασμού που είχε δημοσιοποιήσει το Υπουργείο, ακολουθώντας την πρόταση που κατέθεσε η 7η ΥΠΕ Κρήτης.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι κλινικές Ορθοπεδικής, Μαιευτικής και ΩΡΛ των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας, θα συγχωνευτούν εντός των νοσοκομείων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι τέσσερις βασικές κλινικές που θα καλύπτουν τις ανάγκες των νοσοκομείων. Παράλληλα, οι κλίνες των νοσοκομείων θα παραμείνουν ως έχουν έως σήμερα και ο αριθμός των γιατρών σε κάθε νοσοκομείο θα αυξηθεί σε σχέση με την αρχική πρόταση.
Η πλήρης ανατροπή έγινε την Τρίτη το βράδυ. Ο κ. Καρατσής σε συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα με τους Δημάρχους Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη και Σητείας κ. Θεόδωρο Πατεράκη, τους ενημέρωσε για την πρόταση που είχε καταθέσει η ΔΥΠΕ στο Υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρεται παραπάνω και συζήτησαν επιμέρους θέματα που αφορούν τη λειτουργία των νοσοκομείων σε όλες τις περιοχές.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και αργά το βράδυ της ίδιας μέρας ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης είχε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο και άναψε το πράσινο φως, αναφέροντας στον κ. Καρατσή ότι υιοθετείται η πρόταση που κατέθεσε η 7η ΥΠΕ για τις τροποποιήσεις στο νομό.
«Μετά την αρχική πρόταση του υπουργείου Υγείας, καταγράψαμε τα επίμαχα σημεία, είδαμε σε ποια σημεία η πρόταση θα μπορούσε να διορθωθεί και να υπάρχουν βελτιωτικές κινήσεις και προχωρήσαμε στην κατάθεση της τελικής μας πρότασης στο Υπουργείο Υγείας. Για την πρόταση μας είχα ενημερώσει τους Δημάρχους του νομού και αργά το βράδυ της Τρίτης. Μετά τις επαφές μου με το Υπουργείο, ενημέρωσα πλέον ξανά τους τοπικούς φορείς, ότι εγκρίθηκαν οριστικά από το υπουργείο οι προτάσεις μας. Είναι προφανές ότι οι αλλαγές αυτές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ικανοποιούν», δήλωσε ο κ. Πανίκος Καρατσής.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...