Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Η Άνδρος και η Τήνος δεν θέλουν αιολικά, και εγώ λέω στον πελάτη της Αλεξάνδρας Χαΐνη ποῦ να τα χωροθετήσει


Οι Κυκλάδες μάλλον δεν αγαπάνε τον Κοπελούζο και την "Πράσινη" ΕΝΕL και δεν αναφέρομαι πια σε blogs που διαμαρτύρονται (πχ εδώ και εδώ), και στις διάφορες εκδηλώσεις πού έγιναν και γίνονται για να ανοίξουν τα μάτια των θυμάτων, αλλά στην επιστολή-Υπόμνημα Εναντίωσης του Δήμου Τήνου. Τα θύματα έχουν καταλάβει και τα λένε χύμα.


Μου είχε ζητηθεί να σχολιάσω ένα άρθρο που φυτεύτηκε σε τοπικό περιοδικό που προσπαθούσε να καθοδηγήσει την κοινή γνώμη σε αυτά που θέλει ο Κοπελούζος.  Μην της δίνετε σημασία της κακομοίρας. Πολύ σοβαρότεροι δημοσιογράφοι έχουν γράψει εξ ίσου ανόητες αρλούμπες, και μόνο η Πράσινη Απάτη δίνει κανένα μεροκάματο για προπαγάνδα.  Η επιστολή-Υπόμνημα είναι η καλύτερη απάντηση που έχω δει ή που θα μπορούσα να γράψω εγώ.

Όσο για την καλύτερη χωροθέτηση που προτείνει η κυρία Χαΐνη, της αφιερώνω το σκίτσο στην αρχή της ανάρτησης, να το μεταφέρει στον εργοδότη της. ΑΥΤΗ είναι η καλύτερη χωροθέτηση των ανεμογεννητριών για όποιον τις θέλει.

Τα αιολικά είναι μία ενεργειακή, οικονομική και περιβαλλοντική απάτη.  "Εγχέουν" ρεύμα που όμως είναι προβληματικό, και δεν εξοικονομεί λιγνίτη ή άλλα καύσιμα.  Μπορούν να
συνυπάρξουν μόνο με αέριο ή πετρέλαιο, αλλά είναι αμφίβολο εάν το εξοικονομούν, και μόνο με μονάδες ταχείας απόκρισης, που δεν έχουμε και που είναι ενεργειακά σπάταλες. Δεν μετράνε για την επάρκεια ισχύος που είναι απαραίτητη σε κάθε μη εντελώς υπανάπτυκτη χώρα. Δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. Ποτέ, πουθενά. Υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις και μόνο για τις επιδοτήσεις. Μπορεί να μην ρυπαίνουν, αλλά και τα τηλεγραφόξυλα δεν ρυπαίνουν. Είναι περιβαλλοντική απάτη, επειδή διαφημίζονται ότι δεν εκπέμπουν ρύπους (πράγματι, δεν εκπέμπουν εκεί που τοποθετούνται, αλλά εκεί που κατασκευάζονται), αλλά δεν εξοικονομούν τίποτα ρυπογόνα καύσιμα, και επομένως δεν μειώνουν ρύπους, και εννοώ πραγματικούς μετρήσιμους ρύπους και όχι εικονικές αρλούμπες που ισχυρίζεται το λόμπυ.

Να φωνάξουν τον Δρ. Τσιπουρίδη και τον κύριο Σωκράτη Κωνσταντινίδη να μιλήσουν; Μα, όπως όλο το αιολικό λόμπυ, δεν έχουν σταματήσει να ψευδολογούν!   O κύριος Δρ. Τσιπουρίδης, προσπαθεί ο καημένος... Έκανε και κάτι χωματουργικά στην Ικαρία, άρα είναι έμπειρος, και από ό,τι βλέπεις αγαπάει πολύ και τον κύριο Κοπελούζο αφού του έδωσε και βραβείο!  Όσο για τον δεύτερο... έστειλε επιστολές και γελάνε μαζί του και στην Τήνο και στην Νάξο...   Και σου είπε πραγματικά για 40% διαθεσιμότητητα; Μήπως είπε 10% και δεν κατάλαβες; 



Και έχει πει ο κύριος Σωκράτης Κωνσταντινίδης ότι θα ηλεκτροδοτεί με αέριο και με αιολικά και θα είναι φθηνότερο το ρεύμα; Βάλτε τον να το πει γραπτώς, σε συμβόλαιο, και με ρήτρες.

Ο διάλογος του κυρίου Δρ. Τσιπουρίδη με τον κύριο Κοπελούζο, είναι προφανώς ...γελοιογραφικός.  Είναι από κάποια εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ (που χρηματοδοτούμε εμείς από το ακριβότερο ρεύμα για αέριο και τα τέλη υπέρ ΑΠΕ και ΕΤΜΕΑΡ) όπου έδωσε βραβείο η ΕΛΕΤΑΕΝ στον ...χορηγό της και αποδέκτη των επιδοτήσεων.  Δώσε κάτι, θα σου δώσω κάτι, θα δώσουμε και κάτι, πληρώνουν τα κορόϊδα.


~ΝΕΑ ΙΤΑΝΟΣ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...