Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Τα αιολικά είναι μεγαλύτερο πρόβλημα όταν φυσάει, παρά όταν δεν φυσάει,


 και Nescire autem quid antequam natus sis acciderit, id est semper esse puerum (το να μην ξέρεις τι έχει συμβεί πριν από σένα σε κάνει πάντα μωρό)

http://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Germanys-Wind-Turbines-Could-Cause-Blackouts-this-Winter.html

Εδώ και 2 χρόνια είναι δημόσια, γνωστή και αδιαμφισβήτητη πληροφορία ότι τα αιολικά είναι προβληματικά. Και ποια καλύτερη χώρα για να αποδείξει, με την εμπειρία της αυτή την παλιά (πλέον) είδηση;  Μα η χώρα που έχει πάρα πολλά αιολικά και που τα εξάγει κατά κόρον και που απασχολεί πολλά άτομα στην κατασκευή τους και στην κατασκευή σχετικών υποδομών.


Το παραπάνω τμήμα εικόνας είναι από εδώ.  Το πιο προφανές πρόβλημα (αλλά και το πιο αποσιωπημένο) είναι ότι τα αιολικά επιβάλουν τυχαίες απορρίψεις ρεύματος σε γειτονικά δίκτυα.  Έχω αναφέρει στο παρελθόν τις αντιδράσεις Τσέχων, Πολωνών και άλλων σε αυτή την πρακτική (εδώεδώεδώ, και εδώ) . Κι αν δείτε στοιχεία του Γαλλικού ΑΔΜΗΕ θα δείτε ότι και τα υδροηλεκτρικά της Γαλλίας χρησιμοποιούνται για την απορρόφηση αυτών των απορρίψεων. Οι Γερμανοί δεν πληρώνουν για να "εξάγουν" το τυχαίο μεταβλητό τους ρεύμα από ΑΠΕ.

Και το πιο "αστείο";  Όταν περιμένουν αέρα, ψάχνουν για θερμές εφεδρείες:
http://www.germanenergyblog.de/?p=12069   Φανταστείτε την Ελλάδα τον Αύγουστο:  Θα ψάχνουμε να απορρίψουμε αιολικό και φωτοβολταϊκό ρεύμα, και εφεδρείες για να μην έχουμε μπλακάουτ. Το παρακάτω γράφημα είναι από την Γερμανία. Εμείς, τον Αύγουστο, δεν θα έχουμε διακυμάνσεις 11.000 μεγαβάτ σε 12 ώρες, αλλά εύκολα θα έχουμε 4-5.000 μεγαβάτ σε 12 ώρες. Με όλη την Ελλάδα να είναι στις 7.000. Θα γελάνε οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι, οι πάντες. Μόνο οι Ιταλοί δεν θα γελάνε, θα έχουν φροντίσει να είναι "εκτός" το καλώδιο.


Ο ΑΔΜΗΕ τα έχει πει... Πιο ευγενικά, αλλά τα έχει πει.


Ο περίπου διπλασιασμός του κόστους του ρεύματος λόγω των πολλών ΑΠΕ, είναι επίσης γνωστός, εάν αυτό μας ενδιαφέρει... Αλλά δεν μας ενδιαφέρει... Λεφτά υπάρχουν... Για πέταμα.

Η απάτη των ΑΠΕ μέσα από την Γερμανική εμπειρία
Πόσο αποτελεσματικά είναι τα αιολικά στην Γερμανία;
Ηλεκτροπαραγωγή Γερμανίας 2012 (δε
ίχνει τις πολλές εξαγωγοεισαγωγές)

Και γιατί, αφού αυτά είναι γνωστά, οι Γερμανοί επιμένουν με τις ΑΠΕ και τα αιολικά τους;  Μα απασχολούν πάνω από 350.000 άτομα στον κατασκευαστικό και εξαγωγικό για αυτούς κλάδο, και το 35% του τζίρου της Siemens είναι από ΑΠΕ. Οι Γερμανοί αντέχουν την άνοδο στο ρεύμα, επιδοτούν την άσκηση με εξαγωγές ΑΠΕ και καταβαραθρώνουν τις υπόλοιπες ευρωοικονομίες, προς όφελός τους. Καλά πάμε...


~ΝΕΑ ΙΤΑΝΟΣ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...