Σάββατο 13 Απριλίου 2013

''Επικερδής για τη ναυτιλία η συνεργασία με την Κίνα''. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ



ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
Ο βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ, Γιάννης Πλακιωτάκης, που ορίστηκε εισηγητής του νομοσχεδίου, χαρακτηρίζει επικερδή τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την κινεζική. Προβλέπεται ότι τα συμβαλλόμενα μέρη, συμφωνούν και προωθούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συνεργασία στους ακόλουθους τομείς: 
- Στην ασφάλεια ναυσιπλοΐας και ναυτική ασφάλεια, στο πλαίσιο εφαρμογής των Συμβάσεων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, της διμερούς συμφωνίας εξουσιοδότησης του κινέζικου νηογνώμονα από την ελληνική κυβέρνηση για την διενέργεια επιθεωρήσεων αλλά και την έκδοση κυβερνητικών πιστοποιητικών σε υπό ελληνική σημαία πλοία.
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΙΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. (ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΣ ΓΕΛΩΣ)



- Στον τομέα πρόληψης της ρύπανσης, στην ανάπτυξη των λιμένων και στην αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών σε αμοιβαία βάση στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση των λιμενικών υπηρεσιών, σε θέματα, όπως η εισαγωγή τεχνολογία αιχμής αλλά καινοτόμων λύσεων ως προς την διαχείριση και τέλος, στην ενίσχυση και δημιουργία, εμπορευματικών κέντρων.
ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ) ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

- Σε ναυτιλιακές τεχνικές αλλαγές μέσω συνεργασιών κρατικών φορέων, όπως, πανεπιστήμια, με σκοπό τη μελλοντική δημιουργία Ινστιτούτου Ναυτιλιακής Τεχνολογίας. 
ΚΑΙ Η ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΗΜΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΕ ΛΙΜΝΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΕΟΥΜΕ. ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

- Στην εκπαίδευση και απασχόληση ναυτικών, μέσω ανταλλαγής προσωπικού, στα πλαίσια εφαρμογής των σχετικών συμβάσεων του Διεθνούς Ναυτικού Οργανισμού και των Οργάνων της Διεθνούς Ναυτικής Εργασίας.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 10ΕΚΑΤ ΟΙ ΣΙΝΕΣ 1 ΔΙΣ. ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΙΝΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ. ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ;;;
«Επιχειρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, να δοθεί η αίσθηση ότι κινεζοποιείται η χώρα μας, ότι αλλάζουν ή τροποποιούνται οι εργασιακές σχέσεις. Θέλω να απαντήσω τα ακόλουθα: Ότι η στρατηγική συμφωνία της χώρας μας με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ουσιαστικά ξεκινάει με την παραχώρηση της προβλήτας 2 στο λιμάνι του Πειραιά -και μιλάω για την γνωστή παραχώρηση COSCO στον λιμένα του Πειραιά- που ουσιαστικά, υπήρξε μία ορθή και επιχειρηματική κίνηση και αφού είχε την δυνατότητα η χώρα μας, να συνεργαστεί με έναν από τους παγκόσμιους λιμενικούς διαχειριστές οι οποίοι διαχειρίζονται και πλοία και φορτία και θαλάσσιες διαδρομές και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η μεταφορά τεχνολογίας στον συγκεκριμένο λιμένα του Πειραιά, αναβαθμίζει και το γεωπολιτικό και το γεωστρατηγικό του ρόλο, όταν μιλάμε για λιμενικούς διαχειριστές, οι οποίοι διαχειρίζονται πάνω από το 40% των εμπορευματοκιβωτίων σε παγκόσμιο επίπεδο και πάνω από 70% σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης και προσέθεσε: «Η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδος με την Κίνα γίνεται βέβαια μέσα στο πλαίσιο του IMO όπου και οι δύο χώρες είναι μέλη ή γίνεται μια στρατηγική συμφωνία με ένα ισχυρό σύμμαχο στο κομμάτι των θαλάσσιων μεταφορών. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί Έλληνες πλοιοκτήτες κτίζουν τα πλοία τους στην Κίνα, έχουν χρηματοδοτηθεί από κινεζικές τράπεζες. Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια πάνω από 1,2 δισ. ευρώ έχουν χρηματοδοτηθεί από τις κινεζικές τράπεζες, ενώ υπάρχει ένα ανοιχτό πρωτόκολλο συνεργασίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι η σχέση μας είναι πάρα πολύ ισχυρή και πρέπει να εμβαθυνθεί στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας με ένα παγκόσμιο παίκτη στο χώρο της ναυτιλίας».
ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΔΩ ΑΥΤΟΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΟΧΙ ΕΔΩ ...ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ !

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΘΑ ΣΕ ΒΡΙΖΑΜΕ ΣΚΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΙ. ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Ν.Δ ΚΑΙ 
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...