Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Επεισοδιακή βραδιά από τούς ανημέρωτους - βολεμένους


Xωρίς δισταγμό καταδικασαν την πράξη των αγανακτισμένων οι ανημέρωτοι της πλατείας. .. όταν κρέμασαν την ελληνική σημαία  που έγραφε η Ελλάδα   δεν πωλείται    ... φυσικά  να το βλέπουν οι τουρίστες και να καταλαβαίνουν ..
 ...τα ελληνικά χώματα ... δεν τούς ανήκουν  ...
Νομίζοντας  οι βολεμένοι ... οτι βεβηλώνουμε το εθνικό έμβλημα ...
Αν το πρόβλημα ειναι η σημαία  εμείς θα την αλλάξουμε ..και θα τούς περιμένουμε σήμερα το βράδυ ....θα έρθουν άραγε; ...
Aξιολογη ήταν η συμμετοχή  εξι ανήσυχων νέων... που κατάφεραν την  ανύψωση του ηθικού μας ... θέλω να προσθέσω  ότι Υπάρχουν όμως χιλιάδες στη θέση τη δική μου που και η απώλεια ενός κατοστάρικου είναι πρόβλημα. Άνθρωποι που ήδη τα έχουν χάσει και δεν ξέρουν τι να κάνουν για να τα καταφέρουν να επιβιώσουν. Η απώλεια εισοδήματος μπορεί να εξελιχτεί σε τραγωδία. Με παιδιά ανήλικα , με σχολεία, φροντιστήρια, με δάνειο για το σπίτι. Εργαζόμενοι που πρέπει να αναιρέσουν όλα τα σχέδια τους για τη ζωή τους, τα παιδιά τους. Εργαζόμενοι που θα χάσουν τη δυνατότητα να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με σπουδές, που θα μείνουν άστεγοι με κάποια τράπεζα να τους βουτάει το σπίτι, που θα πρέπει να γυρίσουν κάποιες δεκάδες χρόνια στο παρελθόν σε συνήθειες, καταστάσεις, αγωνίες που δεν τις γνώρισαν ποτέ και τώρα πρέπει να είναι ο τρόπος της ζωής τους.  Άνθρωποι με ειδικές ανάγκες που η ζωή τους είναι ήδη Γολγοθάς, θα σταυρώνονται συνέχεια.  Άνθρωποι που χρειάζονται ειδικές φαρμακευτικές και ιατρικές αγωγές θα αδυνατούν να ελπίσουν στη γιατριά τους. Άνθρωποι που είναι ανήμποροι να βιώσουν συνθήκες σκληρές, απάνθρωπες και θα καταρρεύσουν. Είτε από ασθένειες, είτε θα πηδήξουν από το παράθυρο είτε θα τρελαθούν από την απελπισία.
Δεν είναι αστεία αυτά που φωνάζουμε τόσο καιρό, δεν είναι καταστροφολογικά σενάρια. Το επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά. Είναι ανθρώπινες ζωές που έχουν βγει στο σφυρί.
Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα τώρα. Ειλικρινά. Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι συνεχίζουμε και δυναμικότερα από πριν. Αφήστε τους να μας θεωρούν τόσο πολύ ηλίθιους. Δεν πειράζει στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό και τραγουδάν τη νύφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...