Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Λειψυδρία στα νησιά και 10 ευρώ το κυβικό



Η Ελλάδα είναι χάσιμο χρόνου. Η αντιδημιουργικότητα και η λαμογιά βασιλεύουν παντού σε όλο τους μεγαλείο. Τελευταία πράξη, πάλι οι “αγαπημένοι” μου εφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρους για να μη χάσουν την ανταγωνιστικότητα τους, κάτι που σαν ιδέα πρέπει να ενθουσιάζει όλη τη παγκόσμια κοινότητα των επιχειρηματιών για την ευρηματικότητα, την λογική και το ήθος.
Αυτή τη φορά, επειδή δέκα Ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν ούτε δικό τους πόσιμο νερό ούτε  μονάδες αφαλάτωσης εν λειτουργία θα παραλάβουν 168.100 κυβικά μέτρα νερού από τον Ιούνιο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Η μεταφορά θα γίνεται απο τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Λαύριο με πλοία (νερουλάδικα) μιας μόνο εταιρείας (μάλλον δεν υπάρχει άλλη).
Σύμφωνα με τη σύμβαση το κόστος της μεταφοράς είναι 10,40 ευρώ ανά κυβικό μέτρο. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί για την υδροδότηση θα είναι 2,3 εκ. ευρώ εκ των οποίων 1,7 εκ. ευρώ για την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου και ακόμα  618.000 ευρώ για το δίμηνο Απριλίου – Μαίου. Αυτά είναι businnes.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, από το 2006 μέχρι το 2014 δαπανήθηκαν 71 εκ. ευρώ για αυτό το σκοπό. Μόνο το 2014 δαπανήθηκαν 5,5 εκ. ευρώ, όταν το κόστος της εγκατάστασης μονάδων αφαλάτωσης σε όλα τα νησιά δεν ξεπερνά τα 3,1 εκ. ευρώ.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης που κατά τη γνώμη μου δείχνει δόλο εκ μέρους των δημόσιων
υπηρεσιών είναι ότι επτά από τα δέκα άνυδρα νησιά (Πάτμος, Πανορμίτης Σύμης, Λειψοί, Λέρος, Δονούσα, Αμοργός, Κίμωλος) διαθέτουν μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες όμως δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία!
Να θυμηθώ τα σκουπίδια που μεταφέρονται με πλοία απο τη Μύκονο στην Αττική; Τελικά γιατί σας βάζουν τα λαμόγια να βρίζετε τους Γερμανούς;
Σημειώστε ότι οι μονάδες αφαλάτωσης μπορεί να χρησιμοποιούν και φίλτρα σαν μέθοδο καθαρισμού του νερού. Κάποια απο αυτά τα φίλτρα μπορούν να κατασκευάζονται με ζεόλιθο με τη μορφή μεμβρανών απο.φυσικό ζεόλιθο που συγκρατούν τα ιόντα νατρίου.

~ΝΕΑ ΙΤΑΝΟΣ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...