Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

2005-2015... Σε 10 χρόνια οι Γερμανοί απέδειξαν αυτό που ήδη ήξεραν: Τα αιολικά είνα μάπα
http://www.physi.uni-heidelberg.de/energiewende/belege/files/findet_eine_energiewende_statt.pdf
Αυτό να το διαβάσετε. Μεταφράζεται μια χαρά με google-translate (ή αντίστοιχο).  Βασικά λέει "πολλή φασαρία για το τίποτα".  Το γράφημα τα λέει όλα. Τα αιολικά επιδοτούνται του σκοτωμού από το 1992 στην Γερμανία, και η συμβολή τους είναι η γκρίζα γραμμή πάνω από την κίτρινη γραμμή, κάτω-κάτω. Η ονομαστική ηλεκτροπαραγωγή τους αντιστοιχεί σε κάποιο ελάχιστο ποσοστό της οδικής κατανάλωσης καυσίμων. Θα είχαν περισσότερο αποτέλεσμα εάν αντί να τρέχουν με 190 στις οτομπάν, έτρεχαν με 170. Παρατηρείστε παρακαλώ ότι και στην Γερμανία (όπως και παγκοσμίως) η πτώση στην ζήτηση ενέργειας λόγω του κραχ του 2008, ήταν πιο σημαντική από την συμβολή των ΑΠΕ. Επίσης, η πυρηνική μειώθηκε μετά το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011.

http://www.finadvice.ch/files/germany_lessonslearned_final_071014.pdf  Αυτό το παρουσίασα, συνοπτικά, προχτές.  Δεν είναι γραμμένο από ακαδημαϊκούς όπως το προηγούμενο και τα λέει πιο ωμά. "Ακριβή μάπα"http://en.wikipedia.org/wiki/Wind_power_in_Germany  Αυτό το γράφημα είναι η δικαίωση της ΕΟΝ του 2005. Όσο πιο πολλά αιολικά μπαίνουν τόσο δεν κάνουν ...τίποτα.  Και φυσικά οι Γερμανοί έχουν ένα σωρό πατέντες να το ...κρύψουν:  (α) αυξομειώνουν την συμβατική τους παραγωγή, (β) ψήνουν τα Πολωνικά και Τσέχικα δίκτυα με τυχαίες απορρίψεις, (γ) καπαρώνουν τα Γαλλικά και Ελβετικά υδροηλεκτρικά για απόρριψη, και

(δ) πάνε να κάνουν το ίδιο με τα Νορβηγικά Υ/Η σε μεγαλύτερη και πολύ ακριβότερη κλίμακα. Όλα αυτά για να πάει μια ιδέα πιο πάνω η μπλε γραμμή. Το κόστος? Εκθετικό. Αλλά δουλεύει η Ζήμενς.  Μην το ξεχνάτε. Ότι κάνουν για πάρτη τους είναι μετρημένο και υπολογισμένο. Πουλώντας και σε εμάς συντηρούν τα δικά τους εργοστάσια, και μειώνουν τα δικά τους κόστη. Εμείς είμαστε τα κορόϊδα που τσοντάρουμε χωρίς κανένα ενεργειακό, περιβαλλοντικό, η οικονομικό όφελος (που και αυτοί δεν έχουν, από τα αιολικά καθ' εαυτά).  Για αυτούς είναι τζίροι και διασφάλιση της δικής τους τροφοδοσίας (με τα καλώδια από τα πυρηνικά και τα Υ/Η των γειτόνων). Για εμάς είναι αφαίμαξη.http://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy_in_Germany. Ναι, έχουν βάλει πολλά αιολικά και πολλά φ/β. Από δικά τους εργοστάσια (που εξάγουν περί τα 2/3 της παραγωγής τους και έτσι έχουν και έσοδα και μοιράζονται τα έξοδα.  Έχουν δώσει πάρα πολλά λεφτά (που μαζεύουν από ...εμάς).

http://www.ise.fraunhofer.de/de/downloads/pdf-files/data-nivc-/stromproduktion-aus-solar-und-windenergie-2014.pdf (σε δική μου σύνοψη εδώ) Και να το "ενεργειακό" αποτέλεσμα, που είναι η πρώτη εικόνα σε λεπτομέρεια. Picture perfect.Συμπτωματικά, έχουν αέρα τον χειμώνα και ήλιο το καλοκαίρι, και συμπτωματικά, οι "εξαγωγές" τους είναι περίπου η αιολική παραγωγή τους. Τα έχω δείξει, να μην τα ξαναλέμε.  Ηλεκτροδοτούνται από κάρβουνο, λιγνίτη, πυρηνικά και αέριο. Και κάτι ψιλά σε βιομάζες, βιοάερια, σκουπίδια, κλπ.

Οι επόμενοι 3 σύνδεσμοι είναι πρόσφατα γέλια με το πόσο απόντα είναι τα αιολικά. Δεν χρειάζεται πια να το βλέπουμε στην Γερμανία, το είπε και ο ΑΔΜΗΕ (και το ξαναλέει κάθε φορά που προβλέπονται πορτοκαλί συναγερμοί -- ξέρετε εσείς αν θα φυσάει το Μεγάλο Σάββατο? Ούτε εγώ)

http://www.vernunftkraft.de/85-prozent-fehlzeit-windkraftanlagen-sind-faulpelze/
http://notrickszone.com/2015/02/14/habitual-offender-germanys-wind-and-solar-power-go-awol-third-time-in-less-than-30-days
http://notrickszone.com/2015/02/25/german-black-forest-wind-turbines-yielded-only-11-8-of-rated-capacity-in-2014-frightening-results

Όταν χώνεις πολλά λεφτά σε μη ανταποδοτικές επενδύσεις (που εσύ τουλάχιστον παράγεις, και απασχολείς εσύ τον κόσμο, ναι, πληρώνεις λογαριασμό -- μικρότερο βέβαια εάν πουλάς και σε άλλους. Εμείς, αγοράζοντας ΑΠΕ μειώνουμε το δικό τους κόστος και βοηθάμε την δική τους απασχόληση. Τα δικά μας λαμόγια που κάνουν τον πλασιέ και μελετούλες, δεν μετράνε για απασχόληση... Θα μας ήταν πολύ πιο φτηνοί να ...κάθονται.

http://www.realclearenergy.org/charticles/2014/03/25/renewables_push_up_german_electric_rates.html
http://www.realclearenergy.org/charticles/2013/10/25/renewables_costing_germany__denmark_billions_107305.html


 
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Electricity_and_natural_gas_price_statistics (το ανέφερα εδώ)  Μετά από τα γραφήματα στο realclearenergy, δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Και ο μεν Λαφαζάνης κάτι είπε για φτηνό ρεύμα. Τα άλλα τα Πράσινα όμως?  Όποιος "Οικολόγος-Πράσινος" σε Υπουργείο ή όχι, που του αρέσουν είτε οι ΒΑΠΕ είτε οι ΑΠΕ θέλει ακριβό ρεύμα, εν έτει 2015, με αυτά που δεν είναι ...εικασίες, είναι για φόλα. Κυριολεκτική.  Οι Γερμανοί παράγουν, απασχολούν, χρηματοδοτούν τις διασυνδέσεις για την δική τους εξασφάλιση. Εμείς δεν παράγουμε, δεν απασχολούμε, ακριβαίνοντας το ρεύμα φτωχαίνουμε τον κόσμο και πεθαίνουμε την βιομηχανία, και η Πρασίνη Ανάπτυξη, είτε του ΓΑΠ, είτε του Παπακωνσταντίνου είτε του Μανιάτη, είτε του Βαρουφάκη είτε του Τσιρώνη είναι κάτι σαν σύγχρονο Κατοχικό Δάνειο, και να το καταλάβετε.Ε.ΟΝ. Wind Report 2005 (το ανέφερα εδώ).  Αυτό το γράφημα του 2005, προέβλεψε τι θα γίνει μέχρι το 2015. Εγώ το είδα το 2010 και έχω βαρεθεί να το δείχνω. Η ΡΑΕ, που έχει εγκρίνει όλη την καταδίκη, 2.000 MW αιολικά σκατά, για κάθε λαδιάρη διαπλεκόμενο, δεν το είχε δει?  Όπως είπε κι ο Moriarty, "όταν η Ελλάδα έμπαινε το 2009 στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο της “πράσινης ανάπτυξης” με όραμα να γίνει “Δανία του Νότου”, στην Γερμανία αυτό είχε ήδη απομυθοποιηθεί".  Θα μου πείτε τι ψάχνω...

Η εμπειρία της Γερμανίας με τα αιολικά είναι το καλύτερο επιχείρημα κατά των αιολικών. Έχουν βάλει πάρα πολλά και τα επιδοτούν αυστηρά και επίμονα από το 1992 (με τον Νόμο EEG), ενεργειακά παραμένουν ασήμαντα (το λένε πια οι ίδιοι), έχουν διπλασιάσει το κόστος του ρεύματος (μαζί με τα φ/β) και δεν έχουν εξοικονoμήσει ούτε ένα γραμμάριο CO2. Ενεργειακά ατελέσφορα, οικονομικά σκέτη αφαίμαξη, και περιβαλλοντικά, επιεικώς κοροϊδία. 

Είναι τρελοί οι Γερμανοί? Όχι βέβαια. 1) Απασχολούν (αυτοί) ένα σωρό κόσμο και βρήκε δουλειά η Ζήμενς. 2) Εξάγουν και εισπράττουν (αυτοί), 3) Επιβάλουν διασυνοριακά δίκτυα για δήθεν πράσινους λόγους (στην πραγματικότητα για να τροφοδοτούνται αυτοί με συμβατικό ρεύμα και να απορρίπτουν σε τρίτους το στοχαστικό), 4) Κάνουν και το παιχνίδι τους με την συγκέντρωση της βιομηχανίας (διαλύοντας όλους τους άλλους, αλλά αυτοί επιπλέουν) κλπ.

Εμείς, τι κάνουμε?  Κάθε αιολικό μεγαβάτ μας κοστίζει 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου. Για τις μικρές, τις λαϊκές Α/Γ, παραπάνω. Το 85% αυτού του ποσού πάει κατ' ευθείαν έξω (ή τους το χρωστάμε -- νέο off balance sheet debt που θα το ξεπληρώνουν και τα παιδιά μας. Το 15% μοιράζεται σε προμήθειες, δώρα, χωματουργικά, διανοίξεις δρόμων, μπετά κλπ. Συν τις διασυνδέσεις με καλώδια που θα είναι κατά 80-90% άχρηστα και πληρωμένα, χωριστά, πάλι από εμάς. Το ΕΤΜΕΑΡ το είδατε... Εμείς, βάζοντας αιολικά, καταδικάζουμε σε μόνιμη καταστολή την Εθνική Οικονομία, και σε υποβάθμιση την χώρα.

Κι αν το έχετε ξεχάσει, τα αιολικά είναι μάπα ασχέτως ταρίφας. Το έχει πει πολύ κομψά ο ΑΔΜΗΕ σελ. 40, 50 και 51. Η ταρίφα δεν έχει σχέση με ηλεκτροπαραγωγή.  Έχει σχέση με το πόσα θέλουν για να στείλουν το 85% έξω, να δώσουν τα δωράκια και να τους μείνει και κανένα ευρουλάκι να κάνουν συλλογές τέχνης.
~ΝΕΑ ΙΤΑΝΟΣ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...