Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΜΗΝ ΛΥΠΗΘΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ !!!


ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΝΩ Ο ΔΥΣΜΟΙΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΓΚΑΡΣΟΝΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΡΘΙΟΣ) ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ! 

ΠΛΗΡΩΝΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΑΙ ΖΩΟ.....



Η Ρόδος μας, στα όρια της δίψας


Εδώ και δύο εβδομάδες  εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών λόγω θέρους και ενώ  είναι σε εξέλιξη η φετινή  τουριστική σεζόν, έχει ανακύψει σοβαρό θέμα λειψυδρίας στο βόρειο τμήμα του νησιού μας.
Ως γνωστόν, η ΔΕΥΑΡ προχωρεί καθημερινά σε εκ περιτροπής διακοπή της υδροδότησης σε ορισμένες περιοχές, προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση. Είναι φυσικό επακόλουθο η αντοχή των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών να έχει φτάσει στα όριά της, καθώς τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις μένουν καθημερινά επί ώρες χωρίς νερό.


Δεδομένου ότι η κατάσταση είναι εξόχως σοβαρή, λόγω του ότι βρισκόμαστε στο μέσον της τουριστικής σεζόν, ευελπιστούμε ότι οι Δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εκδώσει το συντομότερο δυνατόν την πολυπόθητη απόφαση.
Το νερό είναι η πηγή της ζωής και της ανάπτυξης. Άραγε  είναι  προάγγελος για το μέλλον αυτού του τόπου η έλλειψη ύδατος που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί μας;
Η φυσική λειψυδρία είναι αποτέλεσμα ελλιπών αποθεμάτων νερού που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού μιας περιοχής.
Η οικονομική λειψυδρία συναντάται στα μέρη όπου η έλλειψη επενδύσεων και κατάλληλων υποδομών δεν επιτρέπουν ίσο καταμερισμό του νερού.
Το πρόβλημα στο νησί μας, θεωρώ πως είναι η «πολιτική λειψυδρία».
Οι καθυστερήσεις και οι αστοχίες προκάλεσαν απώλειες  πόρων με αποτέλεσμα η υδροδότηση μέσω του φράγματος  του Γαδουρά να είναι ανενεργή εις βάρος των ωφελειών που θα απέφερε στην τοπική κοινωνία.
Είναι πράγματι οδυνηρό, την στιγμή που η Ρόδος βουλιάζει από τους επισκέπτες, να εκτιθέμεθα λόγω των συχνών διακοπών νερού.  Ακόμη οδυνηρότερο είναι δε, ότι αποδεικνύεται ολιγωρία σε τοπικό επίπεδο. Κανένα μέτρο αντιμετώπισης. Καμιά έγκαιρη ενημέρωση.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται  η προσπάθεια εκ μέρους των αρμοδίων,  να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να τις μετατοπίσουν στους άλλους. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους, πως η τοπική κοινωνία θέλει γρήγορες λύσεις και άμεση αποτελεσματικότητα. Χρειάζεται εκπροσώπους που να μπορούν να προνοούν και να προλαμβάνουν κι όχι να επιλαμβάνονται εκ των υστέρων.
Το συναίσθημα του διψασμένου εν μέσω θέρους, της δυσωδίας από τα λύματα και τις ακαθαρσίες, δεν ξεπληρώνεται με καμιά δήλωση και καμιά αποποίηση προσωπικής ή πολιτικής ευθύνης.
Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι οφείλουν άμεσα να συντονίσουν τις ενέργειες τους, για την υδροδότηση των περιοχών  όπου έχει ανακύψει το πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε προ των πυλών ενός γενικευμένου «μπλάκ άουτ», στην υδροδότηση όλου του νησιού.
Είναι επιβεβλημένο όλοι οι εμπλεκόμενοι  φορείς και φυσικά πρόσωπα να εντείνουν τις ενέργειες  που απαιτούνται,  ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα υδροδότησης στο βόρειο τμήμα του νησιού και να παρθούν μέτρα ούτως ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής δημοτών και επισκεπτών. 
Συγκεκριμένα πρέπει να ενημερώνονται οι πολίτες μέσω του τύπου, αλλά και του διαδικτύου σε ποιες περιοχές και ποιες ώρες θα διακοπεί η παροχή του νερού, ώστε να προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους. Η αιφνίδια διακοπή, οξύνει τα προβλήματα.
Επιπλέον, να δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες για την χρηστή κατανάλωση του νερού.
Πρέπει να λάβει τέλος η αγωνία και ο εμπαιγμός των δημοτών και να διευθετηθούν με την αγαστή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων τα νομικά και τεχνικά κωλύματα.


Πηγή 
 http://www.rodiaki.gr/article/368196/h-rodos-mas-sta-oria-ths-dipsas#ixzz4ltNRdSzZ 


kerberos-hellas

~ΝΕΑ ΙΤΑΝΟΣ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...